Jönköpings kommun

Skolhackathon i Minecraft

Skolhackaton logotyp.

Under läsåret 23/24 har elever i åk 4-6 i Jönköpings län chans att tillsammans med Upptech delta i ett Skolhackathon och arbeta med samhällsutveckling med Minecraft Education och läromedlet Vårt Samhälle som undervisningsverktyg. 

Logotyp Ung företagsamhet.

Skolhackathon är ett spännande koncept som Ung Företagsamhet Jönköpings län genomför tillsammans med Upptech. Här får eleverna känna delaktighet i samhällsfrågor och samtidigt lära sig mer om innovation, demokrati och entreprenörskap.

Så går det till

Hackathonet inleds i augusti och avslutas med ett regionalt event vecka 6 2024 där vinnande klass går vidare till den nationella finalen som också äger rum vecka 6.

Under 11 veckor får eleverna i uppdrag att, med hjälp av läromedlet Vårt samhälle och i verktyget Minecraft Education bygga upp ett fiktivt samhälle. Det blir ett roligt och lärorikt grupparbete där endast fantasin sätter gränser!

Temat för caset i år är "Det klimatneutrala samhället".

Digital informationsträff för lärare

Den 12 september kl 15.00-15.30 bjuds intresserade lärare in till en digital informationsträff. Under träffen går vi tillsammans igenom konceptet samt besvarar frågor och funderingar. Efter detta bjuds du in till en inledande kick-off och utbildning i hur du kan använda Minecraft som digitalt verktyg i din undervisning.

Upplägg och material

Lärarhandledning och mer om upplägget finner du på Ung Företagsamhets webbsida. Du behöver ett kostnadsfritt inlogg för att ta del av informationen.

Anmälan

Anmäl din klass på Ung Företagsamhets webbsida under rubriken länkar. En inloggning krävs för att kunna göra en anmälan. Anmälningstid är mellan 14/8-29/9. Begränsat antal platser - först till kvarn!