Jönköpings kommun

Kurser för årskurs 1-9

En konstruktion av planeterna.

Här finns de kurser KomTek erbjuder våren 2024

Mer allmän information om kurserna och anmälningsförfarandet finns på sidan som heter »»KomTeks fritidskurser

Kurserna hålls kl 17.00 till 18.30 på Upptech på respektive veckodag.

Prova på KomTek, förskoleklass-årskurs 2, barn och vuxen

3 tillfällen, måndagar

Prova på hur det är att gå på kurs på KomTek tillsammans med en medföljande vuxen. Vi testar på enkla byggen som rör sig och lyser och det är meningen att ni ska bygga produkterna tillsammans. Det här är en enkel och rolig kurs att starta med för de barn som behöver ha med en vuxen som stöd! Denna kurs kostar 100 kr/barn. Vuxen går gratis.

Lattjo lajban, för årskurs 1-2

6 tillfällen, tisdagar

Vi lär oss skapa roliga djur med hjälp av olika tekniska lösningar. Här lär du dig använda många verktyg och material. En enkel och spännande kurs att starta med!

Hemliga uppdraget, för årskurs 1-2

6 tillfällen, måndagar

Varje vecka öppnas ett nytt uppdrag från den hemliga lådan. Din uppgift blir att lösa uppdraget på ett kreativ och finurligt sätt. Här lär du dig använda många verktyg och material samt design. En enkel och spännande kurs att starta med!

Det rör sig, för årskurs 1-3

6 tillfällen, måndagar eller torsdagar. (2 olika grupper)

I den här kursen kommer vi att mixtra, bygga och prova på olika tekniker. Vi tillverkar saker som rör sig såsom myggor som hoppar och muggar som snurrar.

Knep och Knåp, för årskurs 2-3

6 tillfällen, onsdagar.

Vi lär oss skapa roliga spel, katapulter och raketer med hjälp av olika tekniska lösningar. Här lär du dig använda många verktyg och material. En enkel och spännande kurs att fortsätta med!

Kulan, för årskurs 2-3

3 tillfällen, torsdagar.

Låt kulan rulla! Målet är att bygga en egen stor kulbana med så många hinder och finesser vi hinner med. Här lär du dig bygga och använda dig av många tekniska knep. En enkel och spännande kurs att fortsätta med som kräver mycket eget driv och kreativitet!

Motorer och mojänger, för årskurs 2-3

6 tillfällen, onsdagar

Här bygger vi självsopande borstar, darrtest och andra roliga prylar. Det vi tillverkar kan röra sig, lysa eller låta! Detta är ingen nybörjarkurs.

Fixa rummet, för årskurs 3-6

6 tillfällen, måndagar

Vill du fixa ditt rum? Här får du tillverka dina egna inredningsdetaljer såsom ljusstakar i betong, lysande speglar, 3D-printade krokar och en godisautomat.

Kemilabbet, för årskurs 4-6

6 tillfällen, torsdagar

Tillsammans experimenterar vi med olika saker och material. Vad är det som bubblar och fräser? Hur bildas gas? Vad innehåller godis? Hur gör man en riktig miljöundersökning?

Experimentera i vårt SPA för årskurs 4-6

6 tillfällen, onsdagar

Här tillverkar vi allt vi behöver till vårt eget hemma-SPA, t ex badsalt, bodyscrub och hudkräm. Vi gör även olika typer av ljus, smink och en egen spahandduk och varför inte avsluta kursen med nyttiga chokladbollar och smoothie.

3D Design, för årskurs 5-9

6 tillfällen, torsdagar

Gillar du att skapa egna prylar med händerna och med hjälp av digitala verktyg? Vi kommer arbeta med betong, skinn, trä, glas och plast för att skapa snygga och häftiga saker. Förutom en kreativ miljö med mycket material och verktyg så använder vi 3D-printer, laserskärare och glasfusingugn.

Spacet, för årskurs 5-9

6 tillfällen, tisdagar kl 17-19

Spacet skiljer sig från andra kurser genom att det är en stor grupp, flera handledare och att varje pass startar med en introduktion där dagens innehåll presenteras. Vi erbjuder olika innehåll varje gång så att våra deltagare får testa på mycket samt att de får stor valmöjlighet.

Vi skapar egna prylar med händerna och med hjälp av digitala verktyg. Vill du testa tillverkning av spa-produkter, programmera gräddkastande katapulter, testa 3D-printing, löda och bygga, programmera robotar eller varför inte använda laserskäraren till att göra snygga inredningsprylar?

Har du en egen idé? Du kanske vill göra en prototyp med en egen uppfinning...?

Programmering

Se under fliken Kurser i programmering och digitalt skapande.

Kontaktperson
Linda Samuelsson
Tfn 036-10 23 35
E-post linda.samuelsson@jonkoping.se